Președintele USR, Cătălin Drulă, îi acuză pe liderii PSD și PNL și pe președintele Klaus Iohannis că sunt complet rupți de realitate și amânarea rotativei este încă o dovadă a eșecului acestei guvernări.

”Am ascultat stupefiat declarațiile lui Ciucă și Ciolacu. Sunt niște conducători complet rupți de realitate. De cinci luni de zile, nu vorbesc decât despre funcții, nu vorbesc decât despre această rotativă, cine ce minister prinde, mai rămâne Grindeanu, ce se întâmplă cu Bode, care este viitorul politic al domnului Ciucă. Acestea au fost prioritățile dumnealor, despre care se vorbește de cinci luni de zile”, spune Cătălin Drulă.

”Guvernarea PSD-PNL este o guvernare a eșecului. Au ratat inclusiv proiectul de suflet al președintelui Iohannis, România Educată. Azi, când trebuia să aibă loc rotativa, avem prima grevă generală din Educație din ultimii 18 ani, profesorii sunt în stradă, școlile sunt închise și copiii sunt acasă”, mai spune Cătălin Drulă. 

Președintele USR reia apelul către Ciolacu și Ciucă pentru a vota luni în Parlament creșterea salariilor profesorilor și desființarea pensiilor speciale, dacă le pasă cu adevărat de problemele oamenilor, nu de negocierile politice.

”Avem legile, avem voturile, daca Ciucă si Ciolacu vor să facă lucrurile corect, luni putem rezolva această criză astfel încât copiii să se întoarcă la clase”, conchide Cătălin Drulă, liderul opoziției.