Liderul deputaților USR, Cătălin Drulă, și-a exprimat vineri nemulțumirea față de necooptarea USR la guvernare.

”Am mers cu bună-credință la întâlnirea cu președintele Iohannis ca să găsim o cale de ieșire din criza politică. Din păcate, ne-a fost clar rapid că președintele și PNL sunt mai degrabă preocupați de combinații politice pentru maximizarea șanselor electorale, decât de rezolvarea crizei. Am sperat totuși după desemnarea dlui. Cîțu că există dorința reală de a construi o majoritate care să includă USR. Ne-am exprimat disponibilitatea și dorința de a participa deplin la o guvernare bazată pe această majoritate. Ne-am lămurit rapid prin atitudinea PNL și a dlui. Cîțu care nu au avut până acest moment niciun fel de consultări cu USR. În mod sigur, nu poți construi telepatic o formulă de guvernare și o majoritate. Nu poți avea consultări DUPĂ ce faci lista guvernului și programul de guvernare”, a scris Drulă pe Facebook.

Reacția sa vine după ce premierul desemnat Florin Cîțu a anunțat vineri echipa guvernamentală, identică cu cea a Guvernului Orban, singura modificare fiind la Ministerul finanțelor.

”Din păcate, atitudinea PNL și PSD este orientată strict către câștigul electoral din vară. Țara, criza politică și potențiala criză de sănătate sunt pe planul doi. Pe locul unu, sunt aceleași blaturi de care românii sunt sătui până peste cap”, a mai scris liderul deputaților USR.