Președintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, se întreabă de ce ar fi o prioritate raportul privind cererea DNA de urmărire penală a șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Declarația lui Cazanciuc vine în contextul în care Comisia de specialitate a amânat din nou marți, din lipsă de cvorum, adoptarea unui raport, la cinci luni de când DNA a cerut un aviz în acest sens.

"Această solicitare a venit la finalul anul trecut la Parlament pentru fapte din urmă cu mai bine de zece ani. Cine a tergiversat această soluționare a unei cauze? A tergiversat Senatul această cauză de mai bine de zece ani de zile? Noi suntem responsabili cu ceea ce face. Colegii mei din Senat au vrut să studieze dosarul. Biroul Permanent a aprobat această solicitare. Nu se pune problema de o tergiversare, pentru că nu avem un termen în care să facem acest lucru. (...) De ce ar fi o prioritate acest raport? Trebuie să punem în primul rând dosarele penale sau ceea ce așteaptă oamenii de la noi, diverse acte normative care să le reglementeze viața? Dosarul penal este prioritatea Comisiei Juridice? Nu știu. Cred că prioritare sunt legile așteptate de cetățeni din partea noastră care să le facă viața mai bună", a declarat Robert Cazanciuc.