Curtea Constituțională a României a admis miercuri sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului, stabilind că este neconstituțională.

UPDATE 

"Până la publicarea deciziei în Monitorul Oficial, eu îmi continui prerogativele constituționale", a declarat Meleșcanu într-o conferință de presă.

Întrebat dacă va mai candida pentru șefia Senatului, acesta a răspuns că este "deschis".

"În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea și a constatat că Hotărârea Senatului nr.36/2019 pentru alegerea președintelui Senatului este neconstituțională. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Senatului", transmite Curtea într-un comunicat de presă.

Teodor Meleșcanu a declarat pentru HotNews.ro că "cel mai probabil" va demisiona de la șefia Senatului.

"Aștept decizia oficială și motivarea judecătorilor. O decizie CCR se aplică și cel mai probabil mă voi conforma și voi demisiona de la șefia Senatului". a declarat Teodor Meleșcanu.

+++

Teodor Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului pe data de 10 septembrie, cu 73 de voturi.

Imediat după, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că ALDE va ataca la Curtea Constituțională votul pentru că numirea lui Meleșcanu la șefia Senatului, afirmând că decizia încalcă Regulamentul.

Meleșcanu a fost susținut de PSD pentru această funcție în perioada în care era încă membru ALDE, dar partidul lui Tăriceanu nu a fost de acord cu propunerea.