Curtea Constituțională a României a respins, miercuri, sesizările PNL și USR privind numirea lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ, au precizat, pentru Agerpres, surse din CCR.

Potrivit surselor citate, tot miercuri, CCR a respins și sesizările celor două formațiuni în legătură cu numirea lui George Edward Dircă în funcția de președinte al Secției de evidență oficială a legislației și documentare a Consiliului Legislativ.

Citește și: PNL și USR se acuză reciproc de înscăunarea lui Iordache la Consiliul Legislativ/Ce spune Iohannis

Pe 22 octombrie, liberalii au depus sesizarea de neconstituționalitate referitoare la hotărârea Parlamentului privind numirea deputatului PSD Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

Vicepremierul Raluca Turcan susține că "CCR-ul a votat azi în bloc pentru viitorul netulburat al lui Florin Iordache".

"Acel Florin Iordache care a promovat ordonanța 13 prin care se albeau toate dosarele de corupție, care a promovat amnistia și grațierea, care repeta obsesiv aceeași întrebare și ridica degetele mijlocii în plenul Parlamentului. Pentru legile emise de Parlamentul acela, Iordache va da acum avize.

Niciunul dintre argumente nu a fost luat în calcul.  Astăzi CCR i-a permis lui Iordache să ne pună din nou „altă întrebare”. O intuiți. Este nevoie deci de o majoritate sănătoasă în Parlament care să modifice unele puncte din Constituție și să reformeze CCR", a scris Turcan pe pagina ei de Facebook.

Florin Iordache, "consolat pe viață" de Parlament cu șefia Consiliului Legislativ

Mai mult pe EurActiv »