Curtea Constituțională a României a decis miercuri că legea care anula OUG 2/2020, prin care era amânată până la 1 august dublarea alocațiilor acordate copiilor, este constituțională.

”În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituțională în raport cu criticile formulate”, a anunțat CCR.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, le-a transmis președintelui Klaus Iohannis și premierului Ludovic Orban că PSD va depune moțiune de cenzură și va "mătura" actuala guvernare, dacă alocațiile nu vor fi dublate.

"Am un singur mesaj pentru Iohannis și Orban: nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea! Sunteți un pericol pentru viitorul țării! Președintele Iohannis nu mai poate amâna dublarea alocațiilor pentru copii. Curtea Constituțională demonstrează prin decizia de azi că PNL n-a avut, practic, argumente, ci a vrut doar să blocheze aplicarea legii", a scris peFacebook Marcel Ciolacu.

El a adăugat că, dacă Guvernul PNL nu va dubla alocațiile, social-democrații vor depune moțiune de cenzură, indiferent dacă România va mai fi sau nu în stare de alertă.

"Îi solicit președintelui să promulge legea în regim de urgență, iar Guvernului Orban să o aplice de la 1 august. Dacă nu fac asta, depunem moțiunea de cenzură în august - indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă. O guvernare care se opune cu toate forțele creșterii veniturilor a milioane de copii nu poate construi vreun viitor pentru România!", a mai scris Ciolacu.

 

Marcel Ciolacu, acum din întâmplare în funcția de Președinte al Camerei Deputaților, ȘANTAJEAZĂ public guvernul...

Gepostet von Florin Cîțu am Mittwoch, 15. Juli 2020