Reamintind că Executivul european nu face comentarii despre comentarii, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a precizat luni că Jean-Claude Juncker apreciază în mod deosebit activitatea șefei Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Precizarea Comisiei Europene vine după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara că i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis faptul că Angela Cristea, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, a transmis "minciuni" la Bruxelles.
 
"Comisia Europeană nu face comentarii despre comentarii. Președintele Juncker apreciază în mod deosebit activitatea desfășurată de șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, doamna Angela Cristea", se arată în răspunsul purtătorului de cuvânt al CE, la solicitarea EurActiv.ro.

Totodată, acesta reaminteşte faptul că Executivul de la Bruxelles "a urmărit și urmărește îndeaproape procesul parlamentar din România".

"Suntem frecvent în contact cu Guvernul și Parlamentul României, precum și cu sistemul judiciar și societatea civilă, în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare", mai precizează purtătorul de cuvânt.