CE a cerut, în 2016, autorităţilor române să aplice corecţii financiare pentru fondurile europene investigate de OLAF, în cazul Tel Drum, iar România a acceptat aceste corecţii, a declarat, pentru HotNews, un purtător de cuvânt al Comisiei.

"Comisia a primit recomandările OLAF cu privire la cazurile pe care le menţionaţi în 2016. În conformitate cu aceste recomandări, serviciile Comisiei au solicitat României să efectueze corecţiile necesare pentru ca bugetul UE să nu fie afectat. România a fost de acord să aplice aceste corecţii. Avem un sistem solid de combatere a fraudei, în strânsă colaborare cu statele membre. Acest caz arată că sistemul funcţionează", a răspuns un purtător de cuvânt al CE la solicitarea HotNews.ro.

DNA l-a pus luni sub acuzare pe Liviu Dragnea, liderul PSD şi al Camerei Deputaților fiind acuzat de implicare în fraude cu fonduri europene, constituire de grup infracțional organizat și abuz în serviciu. Faptele de care este acuzat Liviu Dragnea datează din perioada în care acesta era președintele Consiliului Județean Teleorman, iar din această postură a privatizat firma din subordinea sa, Tel Drum, în favoarea unor apropiați.

Dosarul a fost deschis în urma informaţiilor furnizate de OLAF, care, în februarie 2015, a deschis două investigaţii asupra unor proiecte privind construcţia de drumuri în România, proiecte finanţate cu bani europeni prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

OLAF a comunicat luni că investigaţiile sale s-au încheiat cu o recomandare financiară către Directoratul General pentru Politică Regională şi Urbană de a recupera toate cele 21 de milioane de euro alocate de la bugetul european pentru proiectele respective.