Informația potrivit căreia PSD și PNL merg separat în alegerile pentru Primăria Capitalei a fost comentată de la prima oră a dimineții de marți de candidații Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone.

Într-un scurt mesaj ironic postat pe Facebook, edilul în funcție, Nicușor Dan, se întreabă: "Decizie grea pentru mafia imobiliară. Campania cui să o finanțeze?".

Într-un mesaj ceva mai lung și cu trimitere la ziua Sfântului Gheorghe, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, spune că, așa cum "s-a luptat până când a răpus balaurul,
eu și cetățenii care mă susțin ne vom lupta cu toată politica toxică pentru țară".

"Sondajele pe care le-au plătit cu bani grei, le-au rotit și le-au învârtit în ultima lună… i-au scos mereu perdanți! Aspectul i-a înrăit, i-a învrăjbit și i-a amețit! Sclavi ai intereselor de tot felul, șefii coaliției au ales să-și mintă poporul de dragul puterii trecătoare pe care fiecare o are în propriul partid! Șefii coaliției toxice și-au dat seama că victoria lui Piedone va fi izbânda cetățenilor batjocoriți și umiliți și mințiți! Asta îi sperie, practic: ca țara să nu ia exemplul Bucureștiului și să nu îi distrugă prin vot la alegerile parlamentare din toamnă! Aceasta este realitatea, oameni buni! Dacă susținătorii din București ai lui Piedone dau vot negativ coaliției în București, la toamnă se va ridica împotriva PSD și PNL tot poporul pe care această coaliție l-a umilit și l-a batjocorit în ultimii patru ani!", a transmis primarul.

El acuză "mazilirea doctorului Cîrstoiu" și acuză un blat politic prin care PSD și PNL îl susțin pe Nicușor Dan".

"Ca să elimine valul de susținători ai candidatului Cristian Popescu Piedone, șefii alianței toxice își trădează electoratul și îl susțin public pe Nicușor Dan! În mințile lor negre de ură, dacă Piedone pierde, alianța toxică are șanse mari să câștige alegerile parlamentare din toamnă! Și mai poate umili poporul încă patru ani! Vreau să-i asigur pe toți oamenii buni care mă susțin, că mă voi lupta pentru dreptate cu toată ființa mea, cu toată experiența mea de primar", a adăugat acesta.