Secția 2 Poliție București afirmă, într-un răspuns adresat unui bărbat care a dorit să afle dacă președintele Klaus Iohannis a fost sancționat pentru că nu a purtat mască la Congresul PNL, că nu a existat nicio sesizare la 112 în acest sens.

Mai mult, secția de poliție a transmis și că nu a fost constatată o contravenție, deoarece, conform legii, aceasta trebuie constatată de organele de poliție ”prin propriile simțuri”, scrie news.ro.

Bărbatul este același care a cerut informații similare și în legătură cu prezența președintelui, fără mască, la Biserica Evanghelică din Sibiu, caz în care este îndrumat să se adreseze IPJ Sibiu.

Concret, un bărbat a cerut Ministerului Afacerilor Interne să-i transmită dacă președintele Klaus Iohannis a fost sancționat pentru că nu a purtat mască de protecție la Congresul PNL.  
Solicitarea bărbatului a fost direcționată către Secția 2 Poliție București, care i-a trimis următorul răspuns:  

”În baza petiției dumneavoastră adresate MAI, remisă spre competentă soluționare Secției 2 Poliție (...) prin care solicitați să fiți informat dacă domnul președinte Klaus Iohannis a fost sancționat contravențional în urma participării la Congresul Partidului Național Liberal și la evenimentul de la Biserica Evanghelică din Sibiu, unde declarați faptul că nu au fost respectate normele în vigoare cu privire la combaterea și prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2, vă comunicăm următoarele:  

Organele de poliție din cadrul acestei subunități nu au fost sesizate prin intermediul SNUAU 112 cu privire la încălcarea de către președintele României a Legii nr. 55/2020, constând în aceea că nu a purtat mască de protecție pe parcursul evenimentului la care faceți referire, respectiv Congresul PNL.  

Pentru punerea în aplicare a prevederilor OG nr. 2/2001, privind regimul juridic al contravențiilor, organele de poliție care au calitatea de agent constatator pot încheia un proces-verbal de constatare a contravenției atunci când aceștia constată prin propriile simțuri săvârșirea unei fapte de natură contravențională”, este răspunsul primit de Cristian Dan la sesizarea trimisă Ministerului Afacerilor Interne și care a fost direcționată Secției 2 Poliție.  

Pentru încălcarea normelor referitoare la limitarea pandemiei la Congresul care a reunit 5.000 de participanți, liberalii au fost sancționați de polițiști cu 10.000 de lei.