Alexandru Rafila a declarat joi, în contextul acuzațiilor care i se aduc medicului Cătălin Cîrstoiu, că ar trebui făcută o declarație pe proprie răspundere a medicilor care lucrează în instituțiile publice, că nu direcționează pacienți la privat.

Ministrul Sănătății a mai spus că trebuie stabilite și niște sancțiuni care să poată să fie aplicabile, scrie News.ro.

Alexandru Rafila a afirmat, despre legalitatea ca un medic să pună parafa pe un document al unei clinici la care nu este angajat, că trebuie să întrebăm la Colegiul Medicilor dar că, în principiu, un medic care are dreptul de libera practică poate să parafeze un document, însă e nevoie de o precizare în numele cărei instituții parafează documentul medical respectiv.

Afirmațiile ministrului sunt făcute în contextul în care medicul Cătălin Cîrstoiu, manager al Spitalului Universitar și candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, este acuzat că a trimis pacienți la clinica privată a soției sale și că a acordat consultații la acea clinică, ceea ce il plasează în stituație de incompatibilitate. 

Cătălin Cîrstoiu a declarat miercuri seara, la B1TV, că nu se pune problema să se retragă din cursa electorală de la București.