Președintele Klaus Iohannis spunea, la finalul primului mandat în fruntea țării, că cea mai mare realizare a sa a fost "înlocuirea puterii PSD-iste cu una pentru români".

"Cea mai mare este chiar ultima, (...) respectiv înlocuirea puterii pesediste cu o putere pentru români", a spus șeful statului într-o conferință de presă organizată în 2019 la sediul PNL,  notează Agerpres.

La doi ani distanță, o alianță de guvernare între PNL și PSD pare iminentă. Așa cum scria duminică news.ro, chiar Klaus Iohannis presează pentru o alianță cu PSD, mai mulți lideri liberali spunând în partid că au fost sunați de șeful statului în acest sens.

Surse din cadrul PNL au precizat tot pentru news.ro că există un puternic curent de opinie în partid pentru o guvernare alături de PSD, cu Nicolae Ciucă premier, iar Florin Cîțu președinte al Senatului.

De-a lungul timpului, Klaus Iohannis a fost un contestatar înrăit al PSD și nu rata, până la un anumit punct, nicio ocazie pentru a-i ataca pe social-democrați. 

Câteva dintre ieșirile președintelui:

Iohannis, 29 aprilie 2020: În timp ce noi ne luptăm cu pandemia, PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor;

Iohannis, 24 noiembrie 2020: PSD că este vinovat pentru "dezastrul" din țară;

Iohannis, 25 noiembrie 2020: Iohannis, despre criticile la adresa PSD și laudele pentru PNL: Președintele nu trebuie să fie mut;

Iohannis, 7 decembrie 2020: Iohannis: Se cristalizează o coaliție de centru-dreapta. PSD poate rămâne în afara deciziei politice.