Cererea de înființare a partidului Reînnoim Proiectul European al României (REPER) a fost depusă și înregistrată joi la Tribunalul București, anunță Biroul de presă al formațiunii.

Cei cinci membri fondatori sunt europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța, Dragoș Tudorache și Dacian Cioloș. Potrivit actului constitutiv al REPER, conducerea interimară a formațiunii politice va fi asigurată, până la primul congres, în copreședinție, de Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru. 

„Ne dorim să devenim un reper pentru egalitatea de gen și de șanse. Eu sper ca acest model de copreședinție femeie - bărbat, în care deciziile se iau prin consens și cu mandate egale, să fie păstrat și după primul congres, în care se va alege conducerea REPER. Astăzi îl avem în Statut. Femeile sunt peste 50% din populația României și ele sunt subreprezentate în politică și în administrația din România. Vom încerca să schimbăm această stare de fapt”, a declarat Ramona Strugariu, citată într-un comunicat de presă.

„Astăzi, am făcut primul pas legal pentru înființarea REPER și sperăm ca în cât mai scurt timp să primim decizia oficială de înființare. Până la acel moment, ne vom organiza cu toți oamenii entuziaști care au venit în număr surprinzător de mare deja alături de noi, semn că cetățenii români din țară și din diaspora nu își simt reprezentate interesele în oferta politică actuală. Lucrăm la soluții pentru marile provocări și crize care afectează viața reală a cetățenilor și, mai important, vom încerca să convingem și să atragem în noul partid specialiști care pot veni cu contribuții la problemele din societate”, a spus și Dragoș Pîslaru, conform sursei citate.