Premierul Marcel Ciolacu a cerut joi miniștrilor care coordonează reformele din PNRR să se pregătească pentru discuțiile cu responsabila cu gestionarea Planului, Céline Gauer, pentru analizarea jaloanelor din cererea de plată numărul 3.

"Cer tuturor miniștrilor coordonatori de reforme să fie pregătiți săptămâna viitoare pentru dialogul cu doamna Céline Gauer, responsabilul cu gestionarea PNRR la nivel european. Vom analiza fiecare jalon important din cererea de plată numărul trei. Este un dialog firesc, serios și care necesită energie și concentrare din partea noastră. Nu există nimic blocat. Relația cu Comisia Europeană funcționează foarte bine și vreau să găsim soluții pentru a realiza toate reformele, cum de altfel am făcut și anul trecut", a spus Marcel Ciolacu la începutul țedinței de Guvern.

Tot în privința PNRR, Guvernul aprobă joi modificările bugetului multianual aferent reformelor și investițiilor asumate prin Plan.

"Concret, ținta noastră este ca banii să stea cât mai puțin în conturile statului român și să ajungă în cel mai scurt timp pe șantierele de investiții", a completat Ciolacu.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat că joi se aprobă în principal distribuirea sumelor care se convin României din capitolul RePowerEU, cele 1,4 miliarde de euro.

"Foarte important este faptul că 1,2 miliarde de euro vor fi puse la dispoziția gospodăriilor cetățenilor români în acest an, prin vouchere pentru eficiență energetică și vouchere pentru panouri fotovoltaice și baterii. (...) În luna mai o să declanșăm procedura de distribuire a acestor programe de sprijin pentru populație", a continuat Câciu.