Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este inacceptabilă continuarea pierderii prin acest sistem de învățământ online, iar în prezent varianta luată în calcul este începerea școlii în format fizic pe 13 septembrie.

"Suntem în contact permanent și cu Ministerul Sănătății, și cu INSP, și cu Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Când spun permanent este într-adevăr permanent. Avem în vedere o serie de măsuri care să facă sigure școlile din România pentru că este inacceptabilă continuarea pierderii prin acest sistem de învățământ online. Decizia la acest moment este 13 septembrie, școală cu prezență fizică pentru toți elevii", a spus Sorin Cîmpeanu la postul B1TV.

Ministrul consideră că este nevoie de respectarea regulilor de protecție sanitară deoarece nouă tulpină COVID-19 nu îi mai ocolește pe cei tineri.

"Trebuie să ne asigurăm că facem tot ce se poate face pentru vaccinare. Avem aproape 30.000 de copiii cu vârsta între 12-15 ani (procent de 4%) vaccinați și aproape 145.000 de tineri cu vârsta între 16-19 ani. Avem profesori vaccinați în proporție de peste 60%, mai mult decât dublu față de media națională”, a explicat ministrul Cîmpeanu.