Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, miercuri, că pe data de 14 septembrie vor începe concursurile pentru ocuparea posturilor de directori de unități de învățământ.

"Metodologia de concurs a fost avizată, urmând să se regleze o serie de aspecte la nivel de detaliu. Concursul va debuta la data de 14 septembrie. (...) În data de 15 octombrie va fi organizată proba scrisă. Pe parcursul lunilor noiembrie, decembrie vom avea probele de interviu la nivelul fiecărei școli. În perioada 20 - 22 decembrie vor fi emise deciziile de numire, începând cu data de 10 ianuarie, când începe semestrul al doilea al anului școlar 2021 - 2022. Au fost o serie de argumente pro și contra pe baza cărora Ministerul Educației a înțeles că, punând în balanță aceste argumente pro și contra, este mai bine să demarăm concursurile în data de 14 septembrie decât în data de 27 iulie proba scrisă așa cum a fost anunțat anterior. Printre elementele care susțineau data de 27 iulie se regăsea nevoia de numire a directorilor interimari ale căror contracte expiră. Vom vedea în ce măsură se va regla aspectul numirii interimarilor. Deocamdată, legea este foarte clară în această privință", a declarat ministrul, într-o conferință de presă, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, concursul "va privilegia exclusiv" criteriile de competență.

"Important este să avem, în anul școlar viitor, directori în fiecare școală numiți pe criterii de competență. Concursul va privilegia exclusiv criteriile de competență. După asta, la partea de numire sigur că vom avea în vedere toate considerentele de ordin legal", a spus demnitarul.