Centrul de Sociologie Urbană și Regională- CURS, Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde și Fundația "Biroul de Cercetări Sociale" - BCS au fost acreditate de Biroul Electoral Central să facă sondaje la ieșirea de la urne la alegerlle locale

CURS va efectua sondaje de opinie la ieșirea de la urne la alegerile locale din București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov, Craiova, Baia Mare, Oradea, Pitești, Constanța, Ploiești, Focșani, Deva, Alba Iulia, Arad, transmite Agerpres.

Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde va activa în București, Craiova, Constanța, Cluj, Iași și Baia Mare.

Fundația "Biroul de Cercetări Sociale" - BCS a primit acreditare pentru municipiile Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Sărat și în orașul Eforie.

Potrivit hotărârilor adoptate de BEC, operatorii de sondaj au acces, în baza acreditării, în imobilul în care funcționează secția de votare și în raza de 500 de metri din afara acestuia, fără a avea acces în interiorul localului de vot. Aceștia au obligația de a nu tulbura liniștea și ordinea publică și de a nu interveni în niciun mod în procesul de organizare și desfășurare a alegerilor.