Premierul Marcel Ciolacu s-a încurcat din nou în vorbe și a afirmat că Robert Negoiță și Daniel Băluță, primarii sectoarelor 3 și 4 din București, sunt "cei mai performanți primari din Municipiul Buzău".

Declarațiile au fost făcute vineri dimineață, la deschiderea circulației pe pasajul rutier suprateran construit în Sectorul 3, în zona Autostrăzii Soarelui (A2).

"Trebuie să îl felicit pe domnul primar Robert Negoiță, cred că, alături de Daniel Băluță, cei mai performanți primari de sector din Municipiul Buzău", a spus Marcel Ciolacu, în timp vicepremierul Marian Neacșu și primarul Daniel Băluță au început să râdă în spatele lui.

Ulterior, Ciolacu a spus că a greșit din cauza "emoțiilor și a soarelui" și că "gândul te duce întotdeauna tot acasă".

Cu o zi înainte, Marcel Ciolacu a avut declarații comune de presă, împreună cu reprezentanți ai companiilor OMV Petrom și Romgaz, referitoare la proiectul Neptun Deep. În timpul discursului, premierul a făcut o gafă pe care nu a sesizat-o.

În alocuțiunea sa, citită de pe foi, a spus la un moment dat că „România trece de la fapte la vorbe”.

"Mai există o semnificație importantă: România trece de la fapte la vorbe. Și mă bucur că asta se întâmplă acum. Pentru că am spus de la început: acest mandat este despre fapte concrete și realizări economice. Acest proiect va demonstra că suntem capabili și pregătiți să ne controlăm propriul destin energetic și să stabilim propriul curs. Atenția întregii lumi se va îndrepta către noi", a spus Ciolacu.