Premierul Marcel Ciolacu va reveni miercuri seară din Egipt, împreună cu un grup de cetățeni români și membri ai familiilor acestora care au fost evacuați din Fâșia Gaza, a transmis Biroul de presă al Guvernului.

Aceștia revin în România la bordul unei curse speciale a companiei Tarom, care va ateriza la Baza 90 Transport Aerian.

La bordul aeronavei se află și cetățeni ai Republicii Moldova, evacuați, de asemenea, din Fâșia Gaza, și cărora MAE român le acordă sprijin în vederea repatrierii în peste Prut.

Premierul Marcel Ciolacu va susține declarații de presa la revenirea din deplasarea din Egipt.

Sosirea este estimată în jurul orei 20.00. 

Același anunț privind întoarcerea în țară a premierului și a cetățenilor români a fost transmis ulterior și de Ministerul de Externe de la București.

Reamintim că vizita în Egipt a premierului Marcel Ciolacu nu a fost anunțată dinainte de Guvern și nici nu a figurat pe agenda lui publică, cel mai probabil din motive de securitate, deși în presă au apărut informații despre scurta plecare a premierului la Cairo.

MAE a informat, referitor la evacuarea de marți a unui prim grup de cetățeni români (93 persoane) din Fâșia Gaza, că miercuri încă un număr de 51 cetățeni români și membri de familie vor putea tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafah pentru a intra pe teritoriul Egiptului. De acolo, ei se vor îmbarca spre România.