Premierul Marcel Ciolacu va avea efectuează prima vizită la Bruxelles de la preluarea mandatului, pentru a discuta cu oficialii europeni problemele economice și pentru a viziat doi răniți ai exploziilor de Crevedia care sunt internați acolo.

UPDATE

Premierul Ciolacu i-a vizitat vineri dimineață pe cei doi pompieri răniți în exploziile de la Crevedia și aflați pentru tratament la Spitalului militar Regina Astrid din Bruxelles.

”M-am bucurat să văd că starea de sănătate a unuia dintre pompierii noștri, un tânăr de 22 de ani, evoluează bine. A fost detubat și urmează să iasă de la secția ATI. Am vorbit cu el și l-am îmbărbătat să treacă cu bine peste această tragedie. Așteptăm vești bune și despre starea de sănătate a celui de-al doilea pompier român îngrijit la Spitalul militar din Bruxelles. Am vorbit cu soția lui, am încurajat-o și am asigurat-o de tot sprijinul nostru. Le doresc sănătate multă pompierilor noștri răniți și îi așteptăm cu bine acasă”, a afirmat prim-ministrul, conform unui comunicat de presă transmis de Guvern.

Șeful Executivului a vorbit și cu membrii familiilor care îi însoțesc pe cei doi pacienți români și i-a asigurat de susținerea Guvernului pentru ca pompierii răniți să primească cele mai bune îngrijiri medicale, iar familiile, susținere, inclusiv financiară, pentru a le fi alături pe perioada tratamentului.

Premierul României a discutat, de asemenea, cu medicii și conducerea Spitalului militar Regina Astrid din Bruxelles.

”Sunt profund recunoscător medicilor și întregii echipe medicale a Spitalului militar Regina Astrid din Bruxelles! I-am felicitat pentru răspunsul rapid oferit României, pentru înaltul profesionalism, umanitatea și pasiunea pentru îngrijirea pacienților. România apreciază enorm acest sprijin și este recunoscătoare pentru modul exemplar în care sunt tratați pacienții români!”, a menționat Ciolacu.

Amintim faptul că 12 pacienți cu arsuri grave pe o suprafață corporală cuprinsă între 10 și 80% sunt tratați în unități medicale din afara țării -  în Belgia (2 pacienți), Italia (2 pacienți), Austria (3 pacienți), Germania (4 pacienți) și Norvegia (1 pacient), în condițiile în care  la scurt timp după producerea exploziilor a fost activat Mecanismul european de protecție civilă pentru transferul persoanelor rănite  în exploziile de la  Crevedia, în unități medicale din străinătate.

+++

"România este stabilă politic și economic, are a doua cea mai mare creștere economică între statele membre ale Uniunii Europene, puternic susținută de investițiile străine directe. Vom menține dinamica economiei românești și încrederea investitorilor prin reformele pe care le facem în domeniile esențiale. Aceste reforme sunt asumate atât prin Programul de Guvernare, cât și prin PNRR, ceea ce arată determinarea fermă a Guvernului României de a le implementa cu sprijinul partenerilor europeni și în beneficiul României și al românilor”, a transmis, joi, premierul Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul României va avea întrevederi cu înalți oficiali europeni: președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, cu președintele Consiliului European, Charles Michel, precum și cu directorul general al SG Recover (Recovery and Resilience Task Force), din cadrul Comisiei Europene, Céline Gauer.

El va face și o vizită la Spitalul Militar Regina Astrid, unde au fost transferate pentru tratament două persoane rănite în exploziile de la Crevedia.