Secția pentru procurori a CSM consideră că afirmațiile președintelui PSD, Marcel Ciolacu, în legătură cu soluționarea dosarului privind alegerile locale din Sectorul 1 al Capitalei sunt de natură să creeze o "presiune".

Secția pentru procurori a CSM precizează, joi, într-un comunicat, că a luat act "cu îngrijorare" de declarațiile lui Marcel Ciolacu potrivit cărora "Justiția nu își face datoria în privința primarului Sectorului 1" și "nu mai are rost să mai așteptăm de la vreun magistrat vreo decizie", notează Agerpres.

"Afirmații de această natură, făcute de un om politic, în contextul existenței unei anchete penale în desfășurare pe rolul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, sunt de natură să afecteze procesul de soluționare a dosarului, să creeze o presiune asupra procurorului care îl instrumentează în prezent și să afecteze încrederea publicului în actul de justiție, acreditându-se ideea existenței unor interese politice în soluționarea cauzei", arată sursa citată.

Secția reamintește apelurile repetate ale Consiliului Superior al Magistraturii privind necesitatea ponderării discursului public care vizează activitatea organelor judiciare, astfel încât să nu fie afectate independența, imparțialitatea și autoritatea acestora.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut la începutul lunii august demisia primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, și anchetarea sa de către procurori, după ce în spațiul public au apărut imagini conform cărora aceasta ar fi intrat în camera cu voturile în seara alegerilor locale.