Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță că s-a descis suspendarea oricărei acțiuni de campanie electorală după incendiul de la spitalul județean Piatra Neamț, soldat cu moartea a zece pacienți și rănirea gravă a altor șapte.

"În acest moment, prioritar este ca supraviețuitorii tragediei de la Piatra Neamț să aibă parte de îngrijiri medicale. Sunt în contact permanent cu autoritățile județene și știu că s-au găsit soluții pentru ca activitatea medicală să continue în siguranță la Spitalul Județean din Piatra Neamț, iar secția ATI distrusă în incendiu să fie refăcută în regim de urgență.  Am discutat cu toți colegii mei și am decis suspendarea oricărei acțiuni de campanie electorală din respect pentru această imensă tragedie. Toți decidenții politici au obligația, în acest moment, să se ocupe exclusiv de sănătatea oamenilor, nu de alegeri", a scris, pe pagina lui de Facebook, Marcel Ciolacu.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a scris tot pe Facebook că nu este momentul ca politicienii să se cațere pe cadavre.

"Este un moment greu pentru noi toți.  Fac un apel către întreaga clasă politică să nu folosească acest eveniment tragic în interes politic sau electoral. O tragedie națională nu trebuie să fie manipulată pentru interesele politice efemere ale unora sau altora.  Nu este momentul să vă cățărați pe cadavre! Ne plângem morții, oameni care au sfârșit sub privirile celor care făceau tot ce le stătea în putere ca să îi salveze! Nu folosiți această tragedie în scop electoral", a scris acesta.