Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat duminică seară, la Antena 3, că Gabriela Firea va fi candidatul social-democraților la următoarele alegeri pentru Primăria Capitalei.

"Gabriela Firea. Categoric, în acest moment, mai ales că doamna Firea își dorește să candideze pentru un nou mandat", a spus președintele PSD.

Întrebat dacă nu se teme că la urne vor merge acei oameni care vot vota "din ură", Ciolacu a răspuns: "Dar de ce s-o urăști pe Gabriela Firea? Nu înțeleg. (...) A pierdut într-un anumit context. Și vedeți ce se întâmplă în acest moment în București. Eu sunt ferm convins că, în București, electoratul de stânga este mai numeros decât electoratul de dreapta. În acel moment (precedentul scrutin pentru Primăria Capitalei) a fost o poveste, nu prea de succes, a unor candidați PNL și USR, care nu aveau nicio treabă cu administrația, lucru evident. Trebuie să ai anumite calități să fii primarul Bucureștilor, sau primar de sector, să faci administrație Trebuie să-ți placă și să înțelegi acest lucru. Din punctul meu de vedere, cred că cel mai bun candidat, de departe, nu doar de la PSD, ci de la toate partidele, va fi Gabriela Firea".

Șeful PSD s-a declarat "ferm convins" că alegerile vor fi corecte, "fiindcă întotdeauna înveți din greșelile făcute".