Coaliția PSD-PNL va discuta joi despre comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, premierul Marcel Ciolacu afirmând că "sunt nouă state membre ale Uniunii Europene care au comasat localele cu europarlamentarele".

"Nu e o discuție despre al doilea rând de comasări sau al treilea rând de comasări și vă dau cuvântul meu de onoare că nici n-am vorbit așa ceva. Dar poate au vorbit alții sau vor unii să-mi transmită vreun mesaj. Chiar sunt un om care sunt receptiv și poate să transmită mesaje și pe Whatsapp, si SMS-uri normale, nu trebuie să-mi trimită prin televiziuni", a spus Ciolacu după o vizită la fabrica Dacia din Mioveni.

Întrebat cum vede el comasarea și altor alegeri, premierul a replicat: "Haideți să terminăm întâi cu prima comasare, ca să ajungem la a doua".

El a anunțat că se va discuta în Coaliție despre comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. 

"Repet, nu e o decizie politică, nu e un secret că joi avem, după ședința de Guvern, vom o Coaliție unde vom sta aplicat de vorbă, unde vom vedea toate argumentele. Cert este că aproape în acest moment sunt nouă state membre ale Uniunii Europene care au comasat localele cu europarlamentarele. Deci, precedentele europene s-au creat, nu cred în argumentul lipsei de democrație, dacă se face o comasare. Pentru că știm cu toții că la alegerile locale vin cei mai mulți cetățeni. Cu alte cuvinte, făcând această comasare, mai mulți cetățeni, mai mulți români participă la vot. Participând mai mulți români, atunci clasa politică e mai legitimă. Dacă erau singure europarlamentarele, fără niciun referendum, cum se mai întâmpla în trecut, atunci prezența la vot va fi una minimă. Eu cred că nu ne dorim, pentru binele democrației, acest lucru. Înțeleg toate argumentele și spaimele, dar în decizia politică nu o să conteze foarte mult acest argument că nu este democratic, dimpotrivă, e mai mult decât democratic", a spus Marcel Ciolacu.