Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, după ce pachetul de măsuri fiscale a primit undă verde de la CCR, că "ar fi o abordare total neserioasă ca să venim cu alte modificări la Codul Fiscal".

"Este esențial că pachetul de măsuri fiscal-bugetare a trecut de CCR și se poate aplica. Acum trebuie să programăm urgent întâlniri cu patronate și sindicate, să stabilim împreună cuantumul necesar creșterii salariului minim din construcții și agricultură, astfel încât prin plata CASS nimeni să nu piardă vreun leu la salariu", a spus, vineri, înaintea ședinței de Guvern, Marcel Ciolacu. 

Premierul a mai spus că "ar fi o abordare total neserioasă ca să venim cu alte modificări la Codul Fiscal după această lege de asumare".

"Consider că prioritatea Guvernului și a Parlamentului este închiderea jalonului din cererea nr. 4 de plată (din PNRR - n.r.) pentru reforma fiscală, care va avea aplicare în anul 2025. Este total neserios să venim cu alte modificări când de abia acum legea de asumare a plecat către promulgare. Aștept după promulgare propunerile de reorganizare de la toate ministerele, agențiile și companiile", a mai adăugat acesta.

Ciolacu a vorbit și despre "altă veste bună", și anume că reforma pensiile speciale a fost promulgată. Premierul spune că acest proiect a fost "cel mai greu jalon din PNRR, îndeplinit în acest an și de care depinde încasare a încă 3 miliarde de euro".

+++

Pe 2 octombrie, Marcel Ciolacu i-a numit pe cei din USR și Forța Dreptei "ipocriți" pentru că au atacat la CCR proiectul cu măsuri fiscale asumat de Guvern în Parlament.

"În cererea de plată numărul 4 (din PNRR - n.r.) avem trei reforme majore: legea pensiilor, legea salarizării și reforma fiscală. Sunt acuma niște ipocriți care au atacat la CCR măsurile fiscale, la pachet cu combaterea evaziunii și cu reforma bugetară, uitând că ei au trecut acest lucru în jalonul de la reforma fiscală. Asta e ca și o paranteză", a spus Ciolacu.

Întrebat cine sunt "ipocriții" despre care vorbește, premierul a replicat: "Cei care au ținut la secret PNRR-ul și l-au scris. Nu vi-i aduceți aminte? Trebuie să îi nominalizez eu? Îi știți la fel de bine ca mine, ca toți românii".