Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că "vom continua să numărăm morții până când autoritățile nu vor înțelege că trebuie să își asume responsabilitatea" și se întreabă "câte spitale trebuie să mai ardă pentru ca acest Guvern să facă ceva".

"Transmit condoleanțe familiilor pacienților care și-au pierdut viața în incendiul de la ”Matei Balș” și recuperare grabnică celor răniți. Curajul și pregătirea medicilor, asistentelor și personalului medical care au acționat excepțional într-o situație limită a făcut ca multe vieți să fie salvate. Cu toate acestea, este șocant, sfâșietor și revoltător să vedem că dincolo de împărțirea funcțiilor, pasarea continuă a responsabilității și lupta politică, acest Guvern nu a făcut absolut nimic pentru ca tragedia de la Piatra Neamț să nu se mai repete", a scris Ciolacu pe contul său de Facebook.

Acesta adaugă că "vom continua să numărăm morții până când autoritățile nu vor înțelege că trebuie să își asume responsabilitatea și să se ridice la înălțimea funcțiilor pe care le ocupă.

"Câte spitale trebuie să mai ardă pentru ca acest Guvern să facă ceva?", se întreabă șeful social-democraților.