Marcel Ciolacu a declarat că votul de învestire a guvernului Orban II e "o mascaradă", afirmând că politicienii nu mai au timp "să se joace având în vedere presiunea apariției coronavirusului.

Liderul interimar al PSD a adăugat că parlamentarii social-democrați vor veni luni la serviciu, vor fi prezenți la grupurile parlamentari, iar poziția lor de a nu participa la votul de învestitură al guvernului Orban II este împărtășită și de parlamentari de la alte partide. 

"Nu este un boicot propriu-zis. Eu am făcut o solicitare la CCR, o suspiciune de un anumit conflict juridic de natură constituțională și așteptăm răspunsul. Mascarada ar fi și mai mare dacă CCR ar spune că președintele României nu trebuia să îl desemneze tot pe domnul Orban, care este și prim ministru interimar și demis. Acum e și desemnat. Nu putem intra în jocul acesta și nu numai noi, sunt mai multe forțe politice care nu doresc să participe", a declarat duminică seara Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

În contextul apariției coronavirusului, el a susținut că politicienii nu au timp "să se joace", iar cu un guvern interimar și parlament dizolvat nu se pot efectua legal unele alocări de resurse dacă s-ar ajunge la o criză determinată de o epidemie de coronavirus: "Dacă nu era această presiune cu virusul, și poate politicienii ar mai fi avut timp să se joace. Părerea mea este că lucrurile au început să se complice, trebuie neapărat anumite consultări și luate decizii. Este exclus să stăm cu un guvern interimar până în noiembrie, atunci când românii ar fi îndreptățiți să ia furcile și să nu mai țină cont de ce culoare politică suntem și să ne fugărească prin Parlament".