Guvernul va aloca bani Poliției Române dacă are nevoie de aparate drugtest, iar în cazul tragediei din 2 Mai, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu "are mână liberă să facă curățenie de sus până jos", a transmis premierul Marcel Ciolacu.

"Am văzut primele demiteri în scandalul tânărului drogat care a omorât doi studenți în stațiunea 2 Mai. Aceasta a fost, înțeleg, parte din rezultatul anchetei Corpului de control al ministrului de Interne, care a stabilit anumiți responsabili direcți. Aici nu vorbim de simple greșeli personale, ci despre lucruri grave care arată că sistemul nu a funcționat într-o situație banală a unui ins oprit în trafic. Din păcate, prin modul în care au acționat, dar și prin comportamentul ulterior, anumiți polițiști au devenit complici morali la crimă", a spus, joi, înaintea ședinței de Guvernul, premierul.  

Citește și: Tragedia din 2 Mai: MAI a anunțat primele demiteri din poliția constănțeană

Ciolacu i-a transmis ministrului Cătălin Predoiu că "are mână liberă să facă curățenie de sus până jos".

"Este responsabilitatea domnului ministru și a colegilor să ia toate măsurile necesare pentru ca oamenii să aibă încredere că în România legea este egală pentru toți. Nu pot să accept scuze că nu avem suficiente aparate drugtest. Dacă nu sunt destule, vă rog să dați drumul de urgență la licitații. Dacă nu aveți bani, vă dăm de la Guvern. Putem cumpăra orice aparat este nevoie, mai puțin onoarea, demnitatea și respectul pentru haina de polițist", a continuat Marcel Ciolacu.

Premierul a cerut și ca polițiștii să lupte împotriva drogurilor, afirmând că "nu ar exista droguri, dacă nu ar exista dealeri", iar "poliția să stea mai puțin în birouri și mai mult acolo unde este nevoie de acțiune".