Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că, dacă Ludovic Orban vrea alegeri anticipate, ”să-și dea demisia mâine!”.

”Părerea mea e că nu vom avea anticipate în România. Dacă domnul Orban dorește anticipate, să își dea demisia mâine dimineață. A vrut putere, a vrut Guvern. Șase partide i-au pus guvern”, a declarat Marcel Ciolacu, la Realitatea Plus. 

Ciolacu mai spune că se aștepta ca Ludovic Orban să guverneze, nu să modifice legi.

Eu mă așteptam de la domnul Orban să guverneze țara nu să modifice legile electorale sau cel mult să fie o dezbatere în Parlament”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a subliniat că el a propus, din partea PSD, un guvern de uniune națională, propunere care nu a fost agreată de președintele Klaus Iohannis.

”Eu am făcut o propunere, am văzut că nu este agreată de președintele României, are acest atribut de a desemna primul ministru. am făcut propunere să facem un guvern de uniune națională să depășim aceste lucruri. Să nu ne mai mințim. Astăzi spun că nu au bani de pensii, de salarii la profesori, nu au banid e avocați, a doua zi iese doamna Turcan și spune că nu sunt bani. nu sunt bugetați. Știm să citim un buget și avem cifre”, a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă va trece moțiunea de cenzură a PSD, la adresa Guvernului Orban, Marcel Ciolacu a spus că are în jur de 200 de voturi în favoarea acesteia, deocamdată.