Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a transmis sâmbătă un mesaj pe Facebook referitor la cazurile de violență la adresa profesorilor din școli și licee.

Ciolacu a declarat că recentele cazuri de violență, precum cel al elevului care a înjunghiat o profesoară de la Colegiul "Ion Creangă" din București sau cel al elevilor din Prahova care au batjocorit și umilit un cadru didactic sunt cutremurătoare, în special pentru că ele se petrec într-o sală de clasă. 

"Aceste cazuri pun în discuție autoritatea profesorilor. S-a mers prea departe, cu această libertate prost înțeleasă. Dascălii au ajuns bătaia de joc a unor elevi care consideră că au doar drepturi, fără nicio obligație. Lucrurile nu pot continua așa! Înainte dascălul era una dintre cele mai respectate persoane din comunitate. S-a pierdut acest respect și este foarte grav! Nu poți avea educație de calitate dacă profesorii nu sunt  respectați", a scris Ciolacu pe pagina sa oficială de Facebook. 

Șeful PSD a mai adăugat că este importantă educația, întrucât reprezintă viitorul României, iar intervenția în aceste cazuri de violență este necesară și urgentă. 

"Avem legile Educației în Parlament. PSD va insista ca noile reglementări să restabilească autoritatea profesorilor și respectul pentru cei care ne învață carte", a scris la final Ciolacu.