Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seară, la Antena 3 CNN, că nu știe dacă rotația premierilor va fi exact pe data de 25 mai.

"Nu știm dacă va fi exact pe data de 25 mai și e corect să fie așa, pentru că am făcut o analiză împreună cu primul ministru, cu ministrul fondurilor, cred că prioritatea 1 este atât pentru Executiv, cât și pentru legislativ - jaloanele PNRR", a spus Marcel Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, nu trebuie perturbată sub nicio formă activitatea Guvernului și a Parlamentului.

Întrebat ce mize sunt în afară de schimbarea premierului, Marcel Ciolacu a spus că în această rotație "cea mai importantă miză este să avem și în viitor un guvern în care românii să aibă încredere".

El nu exclude schimbarea unor miniștri:

”Cred că fiecare dintre partide va veni cu anumite modificări. (...) Sunt anumiți miniștri care trebuie să dea anumite lămuriri. Îmi doresc să nu intru și în noul Guvern cu aceste lămuriri nedecontate (...) În acordul politic sunt prevăzute 4 schimbări de miniștri la rotativă pe care le vom discuta. Sunt cele două ministere avizatoare - Ministerul finanțelor și Ministerul justiției - și Ministerul fondurilor europene și Ministerul transporturilor".

Liderul PSD a mai spus că nu crede că președintele Klaus Iohannis ar putea să fie împotriva acestei rotații.