Președintele PSD, Marcel Ciolacu, acuză actualii guvernanți că, după ce anul trecut nu "ne-au lăsat nici măcar să luăm lumină în seara de Paște", acum continuă atacul la "fibra noastră națională" prin tăierea bugetului Bisericii.

"Anul trecut nu ne-au lăsat nici măcar să luăm lumină în seara de Paște! Ne-au interzis accesul în biserici. Ne-au pus #credința la grea încercare, aruncând asupra românilor un potop de amenzi și învrăjbind tinerii contra bătrânilor. Anul acesta continuă atacul la fibra noastră națională. Vor să lase în paragină sute de lăcașuri de cult, multe dintre ele aflate nu doar în patrimoniul național, dar și în patrimoniul universal, prin tăierea cu 90% a investițiilor în conservarea și protejarea acestora! După ce au alocat #Educației cel mai mic buget din ultimii 30 de ani și au tăiat 11% de la #Sănătate, vor să distrugă și tot ce are legătură cu credința acestui neam! Nu vom permite lăsarea în paragină a patrimoniului național! Nu puteți să distrugeți credința, demnitatea și tradițiile acestui popor!", a scris Marcel Ciolacu într-un mesaj pe Facebook.

Reacția vine după ce Guvernul a redus considerabil bugetul alocat în 2021 pentru construirea și restaurarea lăcașurilor de cult. Este vorba despre o tăiere de aproape 89% a bugetului față de anul precedent.

Potrivit planului, Secretariatul General al Guvernului va oferi BOR, prin trei programe, puțin peste 760 de milioane de lei în 2021.