Președintele PSD, Marcel Ciolacu, va avea în perioada 8 – 10 februarie o serie de întâlniri online cu oficiali europeni, anunță Biroul de presă al partidului.

Luni, în agendă au fost prevăzute întrevederi începând cu ora 13.00, cu Serghei Stanișev, președintele Partidului Socialiștilor Europeni, iar de la ora 15.00 președintele PSD se va întâlni cu Nicolas Schmit, Comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale.

De asemenea va avea loc o întâlnire cu Maroš Šefčovič, vicepreședintele Comisiei Europene și responsabil PES Europa de Est, iar de la ora 18.00 cu  Elisa Ferreira, Comisarul European pentru Coeziune și reforme.

Marți, începând cu ora 17.00, Ciolacu va avea o întrevedere cu Frans Timmermans, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, iar de la ora 18.00 va avea loc o întâlnire cu  Ismail Ertug, vicepreședintele Grupului S&D și reprezentant SPD.

Miercuri, începând cu ora 16.00, Marcel Ciolacu se va întâlni cu Christophe Rouillon, liderul Grupului PES din Comitetul European al Regiunilor.

„Această serie de întâlniri demonstrează că PSD este astăzi un partener de încredere atât pe plan european, cât și în interiorul familiei social-democrate europene. Partidul Social Democrat trebuie să se conecteze la dezbaterea europeană în ceea ce privește principalele subiecte de interes: tranziția ecologică justă, accesarea fondurilor europene, salariul minim european sau drepturile lucrătorilor. Voi aborda, de asemenea două problematici extrem de importante pentru România: lupta împotriva pandemiei și Planul Național de Redresare și Reziliență", a spus Ciolacu, citat în comunicatul de presă.

El a mai adăugat că "sunt subiecte unde există probleme și întârzieri pe plan intern și îmi doresc să găsim acele soluții care să vină cu adevărat în beneficiul cetățenilor români și economiei românești”.