Președintele PSD, Marcel Ciolacu, acuză într-un mesaj video transmis pe Facebook faptul că, după 36 de ore de la incendiul care a ucis 10 oameni la sptialul din Piatra Neamț, niciun guvernant nu-și asumă vreun dram de răspundere.

"Numărul victimelor tragediei de la Piatra Neamț care, din păcate, crește este expresia eșecului național al Guvernului de a gestiona pandemia. După 36 de ore de la tragedie, niciunul dintre guvernanți nu-și asumă vreun dram de răspundere. Ba mai mult, Orban și PNL caută să dea vina pe autoritățile locale, cum au făcut în toată pandemia. Pe miniștrii din ultimii 30 de ani, pe toată lumea! Ca să fugă de răspundere", a spus Ciolacu.

Ciolacu mai acuză că liberalii "au pus pe umerii primarilor și șefilor de Consilii Județene tot greul luptei cu pandemia, fără să-i ajute, de fapt, cu nimic".

"De opt luni de zile, medicii fac eforturi supraomenești să salveze vieți! Administratorii spitalelor sunt puși să găsească non-stop soluții urgente pentru a face față numărului de pacienți care a crescut exploziv", a mai transmis șeful PSD.

El le cere premierului Orban și ministrului Tătaru să își dea demisia și să nu mai paseze vina pe medicii-șefi de la secțiile ATI.