Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit luni seară, la B1 TV, despre amenda primită după ce a fost surprins în compania a 11 persoane într-un restaurant din Buzău fără să respecte nicio măsură impusă pentru prevenrea răspândirii COVID-19.

„Eu am ieșit cu familia la Sărata-Monteoru să mănânc, cu fiul meu, cu nepotul, cu viitoarea noră posibil și cu fratele meu. Sunt într-un scenariu verde Sărata-Monteoru și Buzăul, deci nu este nicio problemă, am stat și pe terasă, pe urmă am intrat, când s-a făcut frig, la interior și au mai venit și doi colegi de ai mei de partid. Ne-am strâns cu toții la masă. (...) A fost o greșeală, mi-o recunosc. Până la urmă, a greși e omenește, a persevera e prostește. Fiecare dintre noi avem astfel de momente chiar pentru o scurtă durată. Trebuia să rămân doar cu familia mea și ar fi fost mult mai bine”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat de ce după ce a plătit amenda a afirmat că Poliția ar fi folosită de Guvernul Orban în scop politic, Marcel Ciolacu a răspuns: "Legea este foarte clară. Cât timp eram doar cu membrii familiei, nu a fost o petrecere sau să sărbătorim ceva. Un pic exagerat momentul, eu eram acolo când a venit poliția. Au constatat că deja noi stăteam la mese separate. S-a revenit pe urmă iarăși la local, n-am prea înțeles lucrurile acestea. Dacă punem un pic în balanță, manifestările sunt total diferite. Până la a face conferință de presă la IGPR pe subiectul Marcel Ciolacu, totuși, nu sunt infractor, nu sunt interlop. Există și alte metode de a comunica. Mi s-a părut un pic exagerat. N-am văzut IGPR făcând vreo conferință de presă după ce prim-ministru stătea în biroul său și fuma, consuma băuturi alcoolice alături de alți membri ai Guvernului".

Ciolacu, surprins ignorând măsurile anti-Covid la o pensiune din Buzău/ Ce spune Poliția Română

Mai mult pe EurActiv »