Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni seară, la Antena 3, că e convins că va ajunge premier până pe 1 iunie și consideră că "e puțin probabil" ca președintele Klaus Iohannis să vină cu o altă propunere de șef al Executivului.

"Nu avem o dată fixă. Sunt convins că se va face rotația până in 1 iunie. E o decizie politică", a spus Ciolacu, care a adăugat că nu crede că se pune problema dacă președintele Klaus Iohannis va accepta să-l desemneze în funcția de premier.

Șeful PSD a povestit că nu s-a bazat niciodata pe Iohannis, ci "pe președintele României".

"Cred că fiecare dintre noi am învățat din greșeli și îmi doresc o Românie normală. Dacă nu mă numește, direct la dumneavoastră în studio vin. Va fi o rotație corectă, la timp, fără discuții, vom prezenta updatarea programului de guvernare. E puțin probabil să pună pe altcineva, dar e un scenariu de lucru", consideră Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă îl schimbă pe Adrian Câciu de la Ministerul Finanțelor, el a precizat că porofoliul "revine în protocol PNL". Legat de asta, chestionat ce face dacă liberalii îl vor numi pe Florin Cîțu, liderul PSD a răspuns: "Ne întoarcem la ce a fost? Toataălumea s-a raportat la această Coaliție cu seriozitate. Câteodată se întamplă și oameni de stat întamplători".

Marcel Ciolacu nu a vrut să spună dacă Nicolae Ciucă se va regăsi în viitorul Guvern.

"Presupun că ia decizia cu PNL. Nu e corect să vorbim de schimbări de miniștri cu o lună înainte, pentru că nu mai funcționeaă Ministerul. Tot Guvernul va cădea, va fi un Guvern nou. Eu aștept o discuție cu prim-ministrul, e primul îndreptățit să facem o evaluare a noastră. Am și eu evaluarea mea cu echipele de lucru de la partid. Nu mai luăm decizii pe genunchi. PSD a depășit asta", a spus președintele PSD.

Întrebat ce face cu Rareș Bogdan, care a tot spus că vrea funcții în Guvern, Marcel Ciolacu a zis să-l întrebe presa pe el acest lucru.

"Mi l-aș dori pe Tudose în Guvern. Vom avea o discuție în continuare. Tudose știe tot tabloul din Guvern, a fost prim-ministru, ați văzut că nici Grindeanu nu a avut rețineri să vină ministru, unul dintre cei mai performanți. Am închis un vis și va exista Autostrada Moldovei, eu sper ca până la finalul lui 2024. Eu am mers cu Grindeanu la fiecare lot în parte să vedem cum decurg lucrările și există aceste premize. Păi dacă schimbi miniștrii la șase luni? În Germania nu s-au schimbat 14 ani, nu poți să faci totul doar după moftul politicului", a adăugat acesta.