Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că moțiunea de cenzură a social-democraților are șanse să treacă.

"Este pentru prima oară, după 30 de ani de democrație post-decembristă, când o moțiune de cenzură are șanse să treacă, la numai șase luni de la alegerile parlamentare. Chiar dacă, matematic, ei au în acest moment o majoritate”, a declarat luni seara, la Antena 3, Marcel Ciolacu.

El susține că Guvernul Cîțu nu a câștigat niciun pariu: ”Nici cu PNRR-ul, vaccinare, economie - au împrumutat 34 de miliarde, unde sunt acești bani? Avem dobânzi pe care le plătim de zece ori mai mari decât în UE. E un cuvânt pe care l-am luat de la partenerii sociali, e un Guvern ineficient, un Guvern care nu poate să pună în aplicare absolut nimic din ce este important pentru români. Nu au niciun orizont, singurul orizont al lor este să împrumute sume pe care o să le plătim cu toții de acum încolo, 20-30 de ani. Fiecare copil care se naște astăzi pleacă la drum cu o datorie de 2.000 de euro, făcută pe timpul guvernării Cîțu".

Marcel Ciolacu a precizat că moțiunea de cenzură va fi depusă miercuri, urmând ca săptămâna viitoare să fie votată.

El spune că există liberali care vor să voteze moțiunea: ”Știm cu toții, PSD a câștigat alegerile. Iohannis a confiscat această victorie. A încălcat spiritul Constituției și a venit cu o construcție a perdanților, cei de pe locurile 2 și 3. Suntem pregătiți să venim cu o propunere de prim ministru și avem 10 zile să creăm o nouă majoritate”.