Președintele PSD, Marcel Ciolacu, vorbește despre o nevoie a plafonării prețului la carburanți și stabilirea unei marje de profit pentru companiile din domeniu.

"Să intervenim unde este zona de speculații, cum este la carburanți. Este evident că trebuie venit cu o plafonare clară a prețului în limitele și toate companiile să aibă o marjă de profit. Nimeni nu face muncă voluntară, haideți să fim corecți. Nu se poate să avem o reacția, cum are Consiliul Concurenței, după 5 ani sau 3 ani. Ori suntem niște oameni responsabili politic, ne-am implicat să le facem viața oamenilor mai bună și să intervenim într-un moment de criză, ori nu putem să construim nimic", a declarat Ciolacu.

El a mai declarat că nu vrea ca social-democrații să fie "pompierii de serviciu", după ce liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, a transmis vineri că nu este sănătos și responsabil să te joci cu sistemul fiscal în perioade de instabilitate.

Joi, Coaliția PSD-PNL era încă "surprinsă" de creșterea rapidă a prețurilor la benzină și motorină. În timp ce premierul cerea o analiză, liderul PSD era supărat pe conducerea Consiliului Concurenței.