Președintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că o lege a certificatului verde în acest moment este "tardivă", motiv pentru care în ultima ședință a Coaliției subiectul nici nu a fost abordat.

El a declarat că subiectul nu a fost abandonat, însă în ultima ședință a Coaliției de guvernare nu s-a mai discutat nimic despre el.

"Este tardivă o lege cu certificatul verde în acest moment. Este o Ordonanță de urgență în vigoare în ceea ce privește certificatul verde", a spus Ciolacu.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat marți seara la Digi24, că decizia renunțării la proiectul de lege privind introducerea certificatului electronic COVID-19 la locul de muncă a venit din partea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. „Aș vrea să văd cum a fost fundamentată decizia că un certificat verde nu ar duce la creșterea numărului de vaccinări”, a adăugat Cîțu.

"Decizia la Ministerul Sănătății și Guvern este că nu mai e nevoie de un certificat verde. Ca să fiu de acord cu ceva trebuie să fie prezentate argumentele unei decizii. Deocamdată noi vorbim pe declarații. Aș vrea să văd cum a fost fundamentată decizia că un certificat verde nu ar duce la creșterea numărului de vaccinări", a spus Cîțu.