Șeful PSD, Marcel Ciolacu, susține că nu are pensie specială și nu va avea niciodată, pentru că și-a dat de fiecare dată demisia înainte de a avea un mandat complet de parlamentar.

Astfel, susține Ciolacu, poate să vorbescă deschis despre acest subiect.

"Am fost întotdeauna împotriva acestor privilegii imorale și nejustificate. Am promovat ca președinte PSD mai multe legi de impozitare sau tăiere a pensiilor speciale. La fel voi face și de data aceasta. Decizia CCR este obligatorie și vom ține cont de ea. Ne vom însuși observațiile și vom veni urgent cu un nou proiect de lege. Iar politicienii de 30 de ani care își rup cămașa în lupta cu ”specialele”, dar în privat își freacă mâinile să le pice încă o "specială” sau colecționarii de speciale de la Bruxelles vor fi din nou dezamăgiți. Pensiile speciale trebuie să dispară definitiv!", a scris el pe pagina lui de Facebook.

Toți cei 25 de deputați de 13 senatori ai USR au demisionat din Parlament în ultima zi a fostei legislaturi pentru a nu beneficia de pensiile speciale. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a demisionat și el, la fel cum a făcut și în 2016.


+++

Potrivit legislației, pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puțin un mandat întreg de parlamentar, dar acestea se acordă doar prin depunerea unei cereri la Secretariatul General al Camerei Deputaților sau Senatului. 

Pensiile speciale ale parlamentarilor sunt între 2.000 și 13.000 de lei, în funcție de numărul de mandate.