Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat duminică seară, la Antena 3, ferm convins că din octombrie 2024, românii vor putea călători în SUA fără vize.

"Anul fiscal în Statele Unite se termină în septembrie. Eu sunt ferm convins că în octombrie, cel târziu, nu o să mai avem vize cu Statele Unite", a spus Ciolacu.

El a adăugat că "trebuie o mobilizare în continuare din partea românilor să meargă să-și reînnoiască vizele care mai au o perioadă scurtă", fiindcă și Polonia a reușit acest lucru.

"Dar ne trebuie o mobilizare a românilor, să înțelegem că acum e un moment istoric în care trebuie să ne implicăm", a continuat el.

+++

Săptămâna trecută. președintele Klaus Iohannis a declarat, după ce a fost primit la Casa Albă de președintele Joe Biden, că în discuții au abordat și problema admiterii României în programul Visa Waiver.

"Obiectivul nostru este să îndeplinim toate condițiile pentru includerea în acest program și suntem încrezători că acest lucru se va întâmpla în viitorul nu foarte îndepărtat", a declarat Iohannis.