Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni, în cadrul lansării proiectului "RO 3.0. - Viziunea Viitorului", că Guvernul trebuie să fie mai eficient, iar pentru asta e nevoie de o "restructurare".

"Trebuie să învățăm din ultimii 2, 3 ani. Am avut și pandemie și trebuie să învățăm ce înseamnă cu adevărat provocările, iar Guvernul trebuie să fie mult mai eficient. Ca să fie eficient trebuie să se reorganizeze, restructureze, fiindcă am văzut în pandemie, în timpul crizei energetice că nu s-a ridicat la nivelul provocărilor și a încercat să ia decizii fără a avea informații de fond. S-au luat multe decizii întârziat, pe colțul mesei și atunci va trebuie ca, împreună cu reformele din PNRR, să vedem care sunt prioritățile", a declarat premierul român.

Acesta a completat că "investițiile ne-au dovedit că am putut face față descreșterii economice", iar România a reușit în ultimii doi ani să aibă investiții mai mari decât tot deficitul bugetar însumat. Ciolacu a afirmat că acesta este un argument cu care "mergi și negociezi și la Comisia Europeană".

Marcel Ciolacu a vorbit despre investiții majore în transporturi, unde s-au deblocat mari șantiere în ultimii doi ani și am atins borna de 1.000 de km. de autostradă, iar până la finele anului 2024 sunt "perspective clare de încă 250 de km". El a plusat și a zis în "în viitorii 5-7 ani trebuie clar să finalizăm încă 1.000 de km".