Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost întrebat duminică seară, la Prima News, ce îl recomandă să fie premierul României.

El a răspuns că are "o activitate îndelungată" și a avut și experiență executivă împreună cu fostul premier Mihai Tudose.

"Mihai era prim-ministru, eu eram vicepremier și am avut în coordonare foarte multe ministere. Am o activitate parlamentară și președinte al Camerei Deptaților, iar de trei ani sunt președintele PSD. Am un spirit de echipă și sunt unul dintre oamenii care coagulează, nu dezbină. Cred mult în acest sistem de a conduce atât partidul, cât și Guvernul”, a spus acesta.

Ciolacu a mai declarat și că se pregătește să ajungă premier și abordează deja subiectul economiei în discuții cu colegii de partid.

De asemenea, șeful PSD a precizat că și-ar dori ca Mihaiu Tudose, premier pe vremea când PSD era condus de Liviu Dragnea, să facă parte din Guvernul său.

Marcel Ciolacu a mai spus și că social-democrații vor prezenta într-o lună un nou program de guvernare și o analiză a lucrurilor neîndeplinite sub conducerea Executivului de către Nicolae Ciucă.