Președintele Klaus Iohannis se declară siderat de felul în care PSD a reacționat cu privire la legea Guvernului care reglementează carantina și izolarea, acuzând că asta poate să coste viața a sute de români.

"Din nefericire, pandemia COVID-19 este cea mai gravă criză sanitară din ultimul secol. Din păcate, și în România efectele devin din ce în ce mai vizibile. Astăzi avem iarăși 637 de cazuri noi, iar 30 de români au murit din cauza acestei boli. Dragii mei, este greu de imaginat cum pot unii care umblă pe la televizor, pe stradă și spun că nu este niciun pericol, că ne putem relaxa, ba alții, adepții unor teorii conspiraționiste, spun că nici nu există boala", a spus Iohannis.

Iohannis s-a declarat siderat de felul în care PSD a reacționat cu privire la legea Guvernului privind carantina și izolarea

"Vă spun drept că sunt siderat de felul în care PSD a reacționat în Parlament, acum, când este în discuție legea care reglementeză izoalrea persoanelor bolnave și carantinarea. PSD a venit cu argumente false. Guvernul nu avea cum să vină cu această lege până când nu s-au publicat argumentele CCR", a mai adăugat acesta.

Citește și: PSD blochează votul din Senat asupra legii privind carantina și izolarea

Iohannis a auzat PSD că "tergiversează" discuția legii și este surprins de "cinismul exagerat" al social-democraților.

"Ce se întâmplă este că PSD privează Guvernul de un instrument absolut necesar în combaterea acestei epidemii. Vă spun drept că este șocant fiindcă această tergiversare, prin  care PSD vrea să pară important sau interesant, poate să coste viața a zeci, Doamne ferește, poate chiar a sute de români", a mai spus Iohannis.

El a făcut din noul apel către parlamnetari să adopte legea, altfel vor fi "moralmente răspunzători de moartea a zeci sau chiar a sute de români".