Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, îi cere lui Klaus Iohannis să nu șantajeze Parlamentul cu pandemia și îl acuză că "susține încălcarea drepturilor și libertăților românilor dorită de Guvernul PNL".

"Președintele Iohannis susține încălcarea drepturilor și libertăților românilor dorită de Guvernul PNL și șantajează Parlamentul. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii. E doar vina Guvernului Orban că a încălcat drepturi și libertăți prin ordin de ministru. Așa a ajuns să provoace o criză în care pacienții infectați să plece din spitale. Este revoltător și cinic să arunci în spatele Parlamentului tâmpeniile Cabinetului Orban", a scris Marcel Ciolacu pe pagina lui de Facebook.

El spune că, dacă există români care contestă existența virusului, o fac folosind chiar cuvintele președintelui Iohannis din martie când spunea că virusul e o ”simplă răceală”.

"Atunci când se gândea doar la anticipate în loc să se lupte cu pandemia! Dezastrul în care se află astăzi România, recunoscut astăzi inclusiv de Președinte, aparține în integralitate Guvernului Său. Ați avut toate pârghiile necesare gestionării eficiente a pandemiei. Dar ați scăpat situația de sub control! NU mai încercați să găsiți vinovați", a mai scris acesta.

"Ați trimis în Parlament, pe ultima sută de metri, ca de fiecare dată, o lege proastă, care încalcă flagrant drepturile și libertățile cetățenești! Proiectul a trecut deja prin Camera Deputaților și este dezbătut la Senat în comisiile de specialitate. Nu vom ceda șantajului și nu vom permite încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor. Soluția este o lege clară, aplicabilă și care să nu permită abuzuri. Asta vom și face", a conchis Ciolacu.

Iohannis, despre legea privind izolarea: Sunt siderat de felul în care PSD a reacționat în Parlament

Mai mult pe EurActiv »