În ciuda faptului că PSD și PNL n-au reușit încă să se pună de acord în privința comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare, premierul Marcel Ciolacu lansează acum scenariul reducerii mandatului președintelui României de la 5 ani la 4 ani.

Întrebat cum vede proiectul depus miercuri în Parlament de UDMR pentru ca mandatul aleșilor locali să aibă o durată de 5 ani, nu de 4 ani, Ciolacu a răspuns: "Mandatul primarilor să fie de 5 ani nu poate fi aplicabil în acest moment. Părerea mea că am putea mandatul președintelui să-l aducem la 4 ani, la fel ca al primarilor".

Legat de impedimentele pentru care în ședința de Coaliție nu s-a luat nicio decizie joi privind comasarea alegerilor, șeful PSD a spus că "asta înseamnă politica: negociere".

Ciolacu a spus că urmează ca luni să aibă o nouă întâlnire Coaliția și e posibil să se ia atunci o decizie în privința comasării alegerilor.

"Există acest scenariu în continuare (de comsare a localelor cu europarlamentarele - n.r.), toate scenariile în acest moment. Pe mine, ca premier, dar și ca președinte de partid mă interesează să venim în fața românilor ca o Coaliție care îi respectă și să punem un calendar pe toate alegerile, să nu mai fie aceste discuții interminabile <aoleu, când sunt alegerile alea, când se mută celelalte>", a mai explicat Ciolacu.