Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a lăudat luni seară, într-un interviu pentru România TV, pe ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloș, și pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru munca depusă.

„E normal să îmi doresc și eu un Guvern performant. Avem un protocol pe care îl respectam, dar nu pot să mint și să nu spun că exista doi miniștri performanți, pe care am vrut să-i menționez. Stiu ce a găsit Marcel Boloș la Ministerul Fondurilor Europene, cu un program făcut de Ghinea, PNRR, pe care acum trebuie acum să-l urmăm. Aș fi incorect să nu-l laud. Sorin Grindeanu are cea mai mare execuție dintre toți miniștrii Transporturilor. Să nu vezi că în sfârșit Romania va avea Autostrada Moldovei, pe care au promis-o toți miniștrii Transporturilor de la Revoluție. A ajuns un bănățean să facă Autostrada Moldovei. E foarte posibil că până în 2024 să putem merge până la Pașcani”, a spus Ciolacu.

Acesta a dat asigurări că rotația premierilor, prevăzută inițial pentru data de 25 mai, dar amânată ulterior, se va realiza conform protocolului, subliniind încrederea pe care i-o acordă actualului premier, Nicolae Ciucă, cel care ar urma să-și prezinte demisia din fruntea Executivului.

Ciolacu a mai declarat și că există "categoric" o decizie în PSD ca el să fie desemnat premier.