Președintele PSD, Marcel Ciolacu, întrebat miercuri seară despre candidatul la Primăria Capitalei, a spus că "cea mai mândră muncă pe care o poți face e aceea de a fi ales la tine, în orașul tău".

"În acest moment nu am ajuns să discutăm în detaliu. Un răspuns onest ar fi că, și dacă ar fi să stabilim un candidat comun, avem nevoie de evaluare, de sondare. Să vede care este poziționarea celor care vor să fie candidați și ne interesează foarte mult care este profilul candidatului în percepția alegătorilor”, a spus Nicolae Ciucă, legat de candidatul la Primăria Capitalei.

Întrebați cine are mai multe șanse de a câștiga Primăria Capitalei, senatoarea PSD Gabriela Firea sau ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja, Marcel Ciolacu a spus "amândoi, 50% fiecare".

Marcel Ciolacu a precizat că "nu vorbim despre o împărțeală" a candidaților, ci "de cele mai competente persoane care pot conduce administrația și au experiența și aplicarea de a face acest lucru". 

Ciolacu a mai spus că el a fost viceprimar al Buzăului și "trebuie să ai ceva în tine să poți face asta".

"Cea mai dificilă și cred că cea mai mândră muncă pe care o poți face e aceea de a fi ales la tine, în orașul tău, să muncești în locul în care te-ai născut. Sunt ferm convins că în perioada următoare o să venim cu deciziile politice cele mai bune", a continuat șeful PSD.

Și Gabriela Firea, și Sebastian Burduja s-au aflat miercuri seară în sala de la Parlament unde PSD și PNL au anunțat comasarea alegerilor și faptul că merg pe liste comune în bătălia pentru scrutinul european.

La un moment dat, Marcel Ciolacu a luat-o în brațe pe Gabriela Firea.

+++

Gabriela Firea s-a născut pe 13 iulie 1972 în județul Bacău, unde a făcut școala generală și liceul, iar în anii '90 a venit la București pentru a face facultatea.