Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri seară, la Digi24, că, după ce Nicolae Ciucă va demisiona din fruntea Guvernului pentru a-i face loc lui, cel din urmă ar vrea să devină președintele Senatului.

"Din câte cunosc eu, dorește să meargă președinte al Senatului. Îmi asum ce v-am spus și vă spun ce am vorbit eu cu Ciucă. Nu cred că își dorește să se întoarcă ministru al Apărării, ar fi o debalansare a forțelor, fiindcă eu sunt președintele PSD, el e președintele PNL. S-ar crea un disconfort în PNL și în PSD. E un scenariu aruncat pe piață, nu singurul, dar nu e unul probabil", a declarat șeful PSD, întrebat dacă Nicolae Ciucă vă face parte din vitorul Guvern.

Întrebat dacă vor fi negocieri, el a răspuns că "vor fi discuții despre funcționarea mai bună a actului guvernamental, dar nu certuri", pentru că "sunt lucruri care au funcționat bine și care nu au funcționat".

Senatul este condus acum interimar de liberala Alina Gorghiu, după ce Florin Cîțu a condus forul în urma demisiei de la șefia Guvernului. După ce a demisionat și de la conducerea PNL, acesta a fost forțat să renunțe și la șefia Senatului.