Premierul Marcel Ciolacu i-a numit pe cei din USR și Forța Dreptei "ipocriți" pentru că au atacat la CCR proiectul cu măsuri fiscale asumat de Guvern în Parlament.

"În cererea de plată numărul 4 (din PNRR - n.r.) avem trei reforme majore: legea pensiilor, legea salarizării și reforma fiscală. Sunt acuma niște ipocriți care au atacat la CCR măsurile fiscale, la pachet cu combaterea evaziunii și cu reforma bugetară, uitând că ei au trecut acest lucru în jalonul de la reforma fiscală. Asta e ca și o paranteză", a spus Ciolacu.

Întrebat cine sunt "ipocriții" despre care vorbește, premierul a replicat: "Cei care au ținut la secret PNRR-ul și l-au scris. Nu vi-i aduceți aminte? Trebuie să îi nominalizez eu? Îi știți la fel de bine ca mine, ca toți românii".

USR și Forța Dreptei au sesizat vineri Curtea Constituțională pe legea prin care, prin angajarea răspunderii, Guvernul PSD-PNL majorează taxele și impozitele pentru salariați și antreprenori.

Sesizarea a fost semnată și de un deputat PNL. Este vorba despre Gheorghe Pecingină. Și deputatul Dan Vîlceanu a semnat, el fiind exclus pe 3 iulie din PNL.